VamKe

Vammaiskeilailu

Vammaisten henkilöiden keilailun kansallinen toiminta sekä näkövammaisten keilailun maajoukkue integroituvat osaksi Suomen Keilailuliiton toimintaa. Tähän saakka vammaiskeilailu on ollut osa Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU:n toimintaa.

Lue lisää Suomen Keilailuliiton vammaiskeilailusta!

Integroitumisen myötä pyritään tiivistämään vammaiskeilailun sekä keilailuseurojen ja -hallien välistä yhteistyötä. Tavoitteena on, että vammaiskeilailijoiden kilpailumahdollisuudet kotimaassa kohenisivat ja harrastajia saataisiin lisää.

Lappeenrannan Keilailuliitto ry sai Opetus- ja Kulttuuriministeriön (OKM) avustuksen vammaiskeilailun aloittamiseen ja toiminnan vakiinnuttamiseen Lappeenrannassa. Avustusta käytettiin valmennuskoulutukseen ja välineiden hankintaan.

Tavoitteena on perustaa 1-2 harrastuskeilailuryhmää halukkaille, junioreille ja nuorille oma ryhmä ja aikuisille oma ryhmänsä. Tarvittaessa on saatavilla myös kilpavalmennusta.

Miten pääset mukaan toimintaan?

Vammaiskeilailu ryhmä kokoontuu Urheilutalon Keilahallissa
maanantaisin klo 15.00 – 16.00
osoite Pohjolankatu 29, 53100 Lappeenranta

Ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Tällä hetkellä mukana on noin kymmenisen henkilöä.

Kertaveloitus on 4 eur / hlö ja 3 hlön rataryhmällä. Avustajat ovat myös tervetulleita mukaan, avustajien ei tarvitse maksaa ratamaksua.

Tarvittavat välineet, keilapallot, kengät sekä myös vierityskouru, löytyvät keilahallilta, joten rohkeasti mukaan!

Pyörätuolilla keilailu onnistuu hyvin vierityskourun kanssa. Uusittu keilahalli on esteetön, pyörätuolilla pääsee luiskaa pitkin keilaradalle. Pyörätuolin pyörät tulee puhdistaa kuivaksi ennen keilaradalle menoa. Pyörätuolilla / rollaattorilla pääsee esteettömästi uimahallin oven kautta keilahallin puolelle.

Kutsumme kaikki keilailusta kiinnostuneet mukaan keilaamaan!

Lisätietoja:
Lappeenrannan Keilailuliitto ry
Puheenjohtaja Mika Vento
puh. 050 544 4160
sähköpostiosoite: lappeenranta.keilailuliitto@gmail.com